Medskapare

Att finnas till är att ständigt ta emot en symbolisk ström av intryck, sensationer, tankar, känslor, aningar, begär och olika former av längtan. Allt vi tror är resultatet av en omvandling, bearbetning och bedömning av dessa symboliska händelser. Guds medvetande går på så sätt över i oss för reception, omvandling och aktivitet. Guds vilja är denna ständiga aktivitet och vi är en integrerad del i denna gudomliga vilja. 

 

Vi blir därmed medskapare av verklighet, Guds händer i vår värld där rörelsen är reception, omvandling och skapande av höga värden, ren kärlek, den tysta bönen, helighet, frid och lycka. Gud är oändlig öppenhet för skapande av symbolisk verklighet, där "Varde ljus!" Är den heliga Guds vilja för varje sekund.

 

Det betyder att det är i vårt inre som Gud verkar, genom vår reception, omvandling, aktivitet. Det är i hjärtat allt sker, där är den totala närvaron av Gud, där oskapat ljus blir skapelse. 

 

Människor går runt och runt i ekorrhjulet för njutning och smärta tills de vaknar. Många bedriver komplicerad religiositet i detta ekorrhjul. Vi startar med att konstruera olika delar av religionen och därmed blir det sinnets religion, inte en gudsmedveten tillvaro. Längtan efter vaken glädje och frihet finns där, men komplikationens religion kväver denna längtan. Hur många religiösa har inte flytt till öknen eller vildmarken på grund av denna återvändsgränd?

 

Naturligtvis säger de religiösa texterna alla på ett mer eller mindre tydligt sätt att vi genom att ge upp alla sina passioner till Gud blir fria från dem. Petrus säger att vi ska kasta alla våra bördor på Kristus som bär dem åt oss (1 Pet 5) Men genom religionens komplikation försvinner ofta denna sanning bakom andra sinnliga och symboliska verksamheter.  

 

Jesus vet sanningen om Fadern, det gudomliga Självet. Det finns ingen frälsning eller frihet innan man låter Fadern befria sig i Självet. Då försvinner alla religiösa komplikationer, alla skulder orsakade av mänsklig passion. Det är sinnet som producerar alla religiösa upplevelser och skapar alla kyrkor och rörelser. Fadern är endast det medkännande Vittnet.

 

Religion är komplicerad andlighet och består inte oväntat av konflikter, tvivel, grubbel, förföljelse och elände, vanföreställningar, mord och ånger. Läs religionshistorien !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0